fbpx

Vores arrangementer

Bål & bålmad

Bål & bålmad

Vi mennesker drages af bålet

At lave mad over bål er en fantastisk aktivitet, der gør det meningsfuldt at opholde sig i naturen, hvor alle sanserne bliver stimuleret. Jeg arrangerer ture ud i naturen, hvor omdrejningspunktet er bål, mad og fællesskab. Du vil på disse ture få en sanselig oplevelse og blive opfyldt af glæde, ro og positive tanker.

Bålet er betagende. Vores opmærksomhed drages mod de mange fascinerende detaljer – ilden, varmen og gløderne. Vi forbinder bålet med hygge, og bålet bringer gode minder frem hos de fleste af os. Bålet er en central og meningsfuld del af udelivet. Det forlænger sæsonen for udeliv, fordi man kan holde varmen længere, og man kan lave et varmt måltid mad.

Bålet har været et vigtigt element i menneskets evolutionære udvikling. Bålet har givet os varme og tryghed. Man har altid samles rundt om bålet, og bålet har været en naturlig arena for formidling af vigtige informationer i form af fortællinger med viden og lærdom, der er blevet videregivet fra en generation til den næste.

Rundt om bålet er stilhed naturligt

Er der et tændt bålsted, tiltrækkes vi helt ubevidst af det. Det er instinktivt et naturligt samlingspunkt. Når vi sidder rundt om et bål, får vi hurtigt en føles af fællesskab med de andre omkring bålet – uanset om vi kender dem eller ej. Rundt om bålet føler vi ikke pres for at skulle snakke.

Det føles for eksempel helt naturligt med perioder af stilhed, hvor nærværet med andre opleves mere intens. Den enkelte føler sig inkluderet i fællesskabet uden nødvendigvis at deltage i de andres samtale. Der er ingen pres for at være “på”.

Når vi sidder rundt om bålet opbygges automatisk en følelse af afslappethed i kroppen og i sindet. Velværet stiger, og vi har nemmere ved at slippe “tøjlerne”. Det er ofte her, de dybere samtaler opstår med mere nærvær og personlighed.

Find den næste tur ud i naturen, hvor bålet er i fokus i kalenderen herunder. 

Er I en gruppe skræddersyr vi gerne den bedste oplevelse for jer. Kontakt os, og vi designer sammen en tur, der passer til jeres behov i forhold til tid, sted eller indhold.

Se galleri

Bål der samler