fbpx

Små hold

Stressforløb i naturen
Tilmeld dig næste hold

Lær øvelser i naturen med fokus på stressreduktion

Vi mennesker er alle stærke af natur. Vi er natur og er bygget til at overleve i og af naturen. Nogle perioder af livet kan vi være svækket. Her kan vi bruge naturen – genskabe kontakten til kroppen, os selv og omverden – blive stærke i og af naturen.

Det at bruge naturen, når vi er klemt i livet, er som sådan ikke noget nyt. Vi mennesker har gennem årtusinder brugt naturen terapeutisk til at restituere os, og mange forskningsstudier har i dag vist, hvordan naturen har en betydelig positiv effekt på vores sundhed. 

NÆSTE HOLD I ÅRHUS STARTER TIRSDAG DEN 20.9.22   

Datoerne for dette forløb er: d. 20.9. – 27.9. – 4.10. – 11.10.

Formål

Lær at bruge naturens rum til at forbedre din mentale sundhed. Vi arbejder på at mindske dine fysiske syptomer og skabe ro i hovedet. Derved opnår du bedre trivsel og handlekraft i din hverdag.

  • Dette forløb er for dig, der har mulighed for at komme i dagstimerne.

Forløbet er særligt godt for dig, der har været nede med stress eller kæmper med andre mentale overbelastningsreaktioner i eller efter en svær tid.

Spændinger sætter sig ofte uhensigtsmæssigt i kroppen og lukker af for reelt at mærke og sanse – være til stede. Det kan resultere i, at vi mister noget af kontakten til vores krop. Vi kan miste overblikket og fokus på det, der sker omkring os.

Tankemylder, bekymringer og følelsesmæssige rutsjeture kan påvirke hverdagen, så det er svært at skifte spor.

Kontakt mig gerne hvis du har et spørgsmål eller har et andet ønske Tel: 61676150

INDHOLD

Vi starter det samme sted hver gang. Vi mødes om en kop kaffe/te/suppe, hvorefter vi bevæger os ud i skoven i forskellige retninger hver gang. 

Du guides på en lille gåtur, hvor der undervejs er indlagt øvelser med særlig fokus på åndedræt, opmærksomhed og stimulering af kroppens sanser. Her arbejdes med at skabe ro og balance i nervesystemet. Du vil få redskaber, som du selv kan bruge fremadrettet.

Jeg lægger løbende  små undervisningselementer ind, omhandlende et stresset nervesystem. Herunder hvordan øvelserne kan stimulere ro og styrke mentale robusthed.

Min vigtigste opgave er at skabe et trygt rum, hvor du kan få lov at være, uden du oplever ydre krav, du skal leve op til.

Du er velkommen

Kom gerne også selvom du føler dig udkørt, eller du ikke orker hverken ord eller andre mennesker. Det er netop her, det naturterapeutiske rum kan noget helt særligt.

Du er også velkommen, hvis du blot søger et frirum til ro og egenomsorg.

Programmet for de to timer bygges op omkring elementer, der via forskellige studier inden for naturbaseret terapi, har vist sig at have en positiv effekt på netop stress, angst og depression. 

Skovbad

Faktuelt

  • Forløbet består af 4 gange af to timer om formiddagen (Vi går ofte lidt over tiden. Sæt gerne 30 min af til det) 
  • Foregår i Marselisborg Skov ved Århus.
  • Jeg starter løbende nye hold. Se dato og sted for næste hold herunder.

STED:

  • Hørhaven i Marselisborg Skov syd for Århus. Vi mødes på parkeringspladsen ved Aktivitetscenteret, Ørneredevej 23, 8270 Højbjerg.

PRIS:

Et forløb koster 980 kr.

MEDBRING:

– Liggeunderlag (har du ikke et kan du låne af mig)

– Et lille tæppe

– Godt med tøj gerne en hue. Det er vigtigt for oplevelsen, at du kan holde dig varm i alt slags vejr

De 4 gange ligger på tirsdage på følgende datoer:

20.9.

27.9.

4.10.

11.10.

TILMELDING HER

 

De 4 gange ligger på tirsdage på følgende datoer:

1.11.

8.11.

22.11.

29.11.

TILMELDING HER

Se galleri

Ture med naturterapi