fbpx

Naturbaseret

Trivselforløb i naturen

Forløb i naturen med fokus på stressreduktion

Vi mennesker er alle stærke af natur. Vi er natur og er bygget til at overleve i og af naturen. Nogle perioder af livet kan vi være svækket. Her kan vi bruge naturen – Når vi styrker kontakten til kroppen, os selv og omverden reducesers stress – vi bliver blive stærke i og af naturen.

NÆSTE HOLD

 

Start den 3.5.23

Sanseture i naturen i samarbejde med FOF Århus

5 onsdage fra 16.00 – 18.00   

Inklusiv dagene: d. 3.5. – 10.5. – 17.5. – 24.5. – 31.5.

Det at bruge naturen, som et pauserum når vi har meget om ørerne, er som sådan ikke noget nyt. Vi mennesker har gennem årtusinder brugt naturen terapeutisk til at restituere os, og mange forskningsstudier har i dag vist, hvordan naturen har en betydelig positiv effekt på vores sundhed. 

Formål

Lær at bruge naturens rum til at styrke din mentale sundhed. Vi arbejder med sanserne og rette opmærksomheden ned i kroppen og skabe ro i hovedet.

Forløbet er særligt godt for dig, der kæmper med et forhøjt højt stressniveau eller kæmper med andre overbelastningsreaktioner i eller efter en svær tid.

Spændinger sætter sig ofte uhensigtsmæssigt i kroppen og lukker af for reelt at mærke og sanse – være til stede. Det kan resultere i, at vi mister noget af kontakten til vores krop. Vi kan miste overblikket og fokus på det, der sker omkring os.

Tankemylder, bekymringer og følelsesmæssige rutsjeture kan påvirke hverdagen, så det er svært at skifte spor.

Kontakt mig gerne hvis du har et spørgsmål eller har et andet ønske Tel: 61676150

INDHOLD

Du guides på en lille gåtur, hvor der undervejs er indlagt øvelser med særlig fokus på åndedræt, opmærksomhed og stimulering af kroppens sanser. Her arbejdes med at skabe ro og balance i nervesystemet. Du vil få redskaber, som du selv kan bruge fremadrettet.

Min vigtigste opgave er at skabe et trygt rum, hvor du kan få lov at være, uden du oplever ydre krav, du skal leve op til.

Der vil være mulighed for en kop kaffe/te under vejs.

  • Forløbet består af 5 gange af to timer om formiddagen (Det sker at vi går lidt over tiden. Sæt gerne 30 min af til det) 
  • Jeg starter løbende nye hold. Se dato under KALENDER

Du er velkommen

Kom gerne også selvom du føler dig udkørt, eller du ikke orker hverken ord eller andre mennesker. Det er netop her, det naturterapeutiske rum kan noget helt særligt.

Du er også velkommen, hvis du blot søger et frirum til ro og egenomsorg.

Programmet for de to timer bygges op omkring elementer, der via forskellige studier inden for naturbaseret terapi, har vist sig at have en positiv effekt på netop stress, angst og depression. 

Stressforløb i naturen

STED:

  • Marselisborg Skov syd for Århus. Vi mødes på parkeringspladsen; Ørneredevej 55, 8270 Højbjerg.

PRIS:

Et forløb koster 890 kr.

MEDBRING:

– Liggeunderlag (har du ikke et kan du låne af mig)

– Et lille tæppe

– Godt med tøj gerne en hue. Det er vigtigt for oplevelsen, at du kan holde dig varm i alt slags vejr

Har du et spørgsmål er du velkomme til at skrive en besked til mig her

3 + 12 =

Se galleri

Ture med naturterapi