fbpx

Viden om

Hvad er naturterapi?

Viden om naturterapi

Naturterapi dækker over en bred vifte af aktiviteter og tilgange til denne terapiform. Jeg tager udgangspunkt i naturterapeutisk tilgang kaldet natur, krop, psyke og fællesskab, som er udviklet af ViNatur. Dette koncept ligger, sammen med mit ergoterapeutiske fagspeciale og min passion for naturen, til grund for den måde jeg anvender naturen terapeutiske.

Hvem har glæde af naturterapi?

Med Naturterapi eksponeres du for særligt behagelige naturmiljøer med fokus på at være til stede og nyde omgivelserne. Du guides ind i naturen, ind i en given ramme af særlig udvalgte naturrum og til formålet passende aktiviteter. Det kan være klassiske outdooraktiviteter eller konkrete øvelser der mårettes efter at aktivitetere og stimulere sanserne til at være mere modtagelig mod den positive effekter naturen har på os som menneske.

  • Søger du en lækker og nærværende naturoplevelse.
  • Har du en hverdag, hvor du har meget at se til og tingene kører hurtig?
  • Har du ofte mange tanker i hovedet, der er svære at få styr på og måske svært ved at sove?
  • Har du over længere tid belastet krop og sind. Er det begyndt at gå du over din trivsel, din energi og dit humør?
  • Er du i en svær periode i dit liv?

Så er Naturterapi måske noget for dig.

Med Naturterapi får du mulighed for at få klaret tankerne, genfinde ro og balance i kroppen, blodtrykket og stresshormonet kortisol sænkes, mens produktionen af dopamin og serotonin, et slags lykkehormon, stimuleres og humøret stiger.

Hvad giver det dig at deltage på en naturterapeutisk tur eller et forløb?

Vi udbyder løbende enkelte ture med lidt forskelligt indhold og lokation, hvor du mærker den særlige sanselige og rolige stemning i naturen. Du har her mulighed for at møde andre der finder naturen lige så fantastisk og givende som dig og du får snuset til, hvad naturen kan når vi har skabt rammerne og du blot skal møde op.

Efter et forløb med naturterapi hos Stærk af Natur vil du have tilegnet dig redskaber, der efterfølgende kan bruges på egen hånd til at bevare den indre ro og balance, for eksempel til stressforebyggelse eller stresshåndtering.

Turene udbydes også til privatpersoner der som en gruppe ønsker en fælles oplevelse med Naturterapi. Kontakt os blot og vi tilpasser en tur lige til jer.

Naturterapi giver dig:

  • Et godt afsæt til at bringe fornyet energi ind i din hverdag.
  • Et godt afsæt til forandring mod aktivt, at forbedre egen mental sundhed og trivsel.

DR har i år 2020 fokus på naturen og her lavet et program omhandlende naturterapi.

Se her: Lægens bord undersøger; Naturen som medicin 

find en tur

Kalender