fbpx

Forløb og enkeltture

For Institutioner
Kontakt mig

Institutioner

For institutioner – med socialt udsatte eller mennesker med livskriser

Er I en institution, som støtter og arbejder med socialt udsatte mennesker eller mennesker med livskriser? Det kan både være unge og voksne. Så kan disse ture måske være noget for jer.

Naturen og aktiviteter i naturen kan bruges som et fantastisk supplement i arbejdet med at styrke menneskers muligheder for øget autonomi i eget liv og bedre livskvalitet. Med rette tilgang kan naturens smukke omgivelser implicit hjælpe med at få mennesker til at finde ro, slappe fysisk af og fremme oplevelsen af at være til stede.

En del af noget større

I naturen kan opstå en universel følelse af at være en del af noget større – at være en del af naturen, som er stærk, hvilket kan facilitere et håb. Et håb om at det nok skal gå.

Med kropsbevidsthedsøvelser og fysiske aktiviteter i naturen får vi kontakt med kroppen og øver os i at mærke sig selv. Mærker vi os selv bedre, kan vi bedre passe på os selv og træffe gode valg.

At indgå i sådanne øvelser og aktiviteter kan være mindre grænseoverskridende i naturens rum. Naturen stiller ingen krav, og det åbne rum giver en følelse af, at man har mulighed for at trække sig, hvilket i sig selv kan have en positiv effekt.

Uddannet ergoterapeut

Via min sundhedsfaglige baggrund som ergoterapeut har jeg øje for, at aktiviteterne tilpasses den enkeltes ressourcer og har en skarp bevidsthed i udvælgelse af omgivelsernes, da de har kæmpe betydning for oplevelsen af tryghed og dermed udbyttet af turen.

Naturen faciliterer naturligt til at skabe fællesskaber. Her vil mange opleve en styrke, hvor det er nemmere at indgå i sociale fællesskaber. Naturen er derfor en fantastisk ramme at øve sig på at interager i sociale fællesskaber.

Jeg står for al planlægning og tilrettelæggelse af turene ud i naturen og aktiviteter i naturen for eksempel naturterapeutiske midler, som øvelser i nærvær, åndedræt og at sanse naturen til at stimulere til ro, nærvær, minimere stresshormoner i kroppen og angst.

Måske har I selv personale, som vil stå for nogle aktiviteter, og sammen kan vi finde den bedste kombination for jeres tur eller i et forløb over flere gange. Jeg inddrager også gerne udelivsaktiviteter som at tænde bål, lave mad over bål etc.