fbpx

Autoriseret Ergoterapeut

Anja Larsen
Kontakt

Autoriseret ergoterapeut med naturterapeutisk overbygning

Uddannet bachelor i ergoterapi 2005 fra Århus VIA. Frem til 2020 har jeg været henholdsvis kommunalt og regionalt ansat inden for genoptræning og rehabilitering  primært inden for neurologi. Herefter selvstændig ergoterapeut med Stærk af Natur.

Specialiseret sundhedsfaglig viden inden for neurologi – nervesystemet, sansebearbejdning, kropslige, psykiske og kognitive reaktioner ved mental overbelastning.

Videreuddannet i Naturbaseret terapi – natur/krop/psyke-metoden fra ”Vinatur”. Et koncept udviklet ud fra sundhedsvidenskabelige studier om naturens påvirkning på mennesket, evolutionspsykologiske teorier samt ph.d.-projekt: “Kombinationen af natur, krop og psyke til forebyggelse og håndtering af stress, angst og depression”.

Med kombinationen mellem ergoterapi og naturterapeutisk videreuddannelse har jeg specialiseret mig i at bruge naturen, udeliv og aktiviteter i naturen som en del af min praksis.

Godkendt behandler

Autoriseret ergoterapeut og medlem af

Ergoterapeutforeningen

Foreningen for udendørsterapi

Klub for privat praktiserende ergoterapeuter KPPE

Ergoterapifagligt selskab for neurorehabilitering EFS

Eventyrklubben Outdoor365

Ergoterapeutforeningen

Relevante kurser

– Psykologisk rehabilitering

Sensory Profile

– Polyvagale Teori, Vagus nervens funktion og  samregulering

– Neuroanatomi

– GTIT guidet interaktionsterapi

 

Anja Larsen

Fokus på det gode liv

Jeg hedder Anja og bor i Hammel, vest for Aarhus. Et område, der er velsignet med en fantastisk natur, som jeg er flittig bruger af. Naturen har altid tiltrukket mig, og det har altid betydet meget for mig at opholde mig ude.

Gennem livet har jeg, som så mange andre, haft flere perioder, hvor jeg har oplevet symptomer på overbelastning og stress. Når jeg i disse perioder går mig en lang tur i skoven, mærker jeg, at der sker noget inden i mig. Jeg finder en følelsesmæssig ro, og begynder at tænke mere klart og konstruktivt.

Jeg har gentagende gange oplevet den positiv effekt i min træning som ergoterapeut ved at bringe patienter og borgere med ud i det fri. Der sker noget positivt i forhold til energiniveau, motivation og relationen.

Det har gjort mig enormt nysgerrig på, hvad det er naturen gør ved os mennesker. Fordybelsen i dette felt har kun øget min passion for at bringe mennesker ud i naturen. At skabe gode oplevelser, kropsligt og mentalt, samt opbygge og styrke fællesskaber er enormt meningsfuldt for mig.

Med viden omkring de sundhedsfremmende kvaliteter der er ved at opholde sig i naturen, er jeg inspireret af også at bruge naturen, aktiviteter i naturen og min terapeutiske faglighed til at fremme mental og fysisk trivsel sundhed.