fbpx

Naturbaseret

Sundhedsforløb i naturen

Naturbaseret sundhedsforløb – Aktiver sanserne og styrk sundheden

Velvære og mental trivsel

Mental Sundhed som basis for al sundhed

Vi mennesker er alle stærke af natur, men nogle perioder af livet kan vi være svækket. Her kan det for mange have en positiv effekt på krop og sind at opholde sig i naturens rummende miljø. Det er noget jeg elsker at støtte op om.

Jeg laver jævnligt ture og forløb i samarbejde med andre hvor naturens rum danner ramme for træning eller skønne oplevelser der fremmer vores sanselige nærvær som er fremmende for vores mentale sundhed.

Du er velkommen til at kontakte mig hvis du ønsker mere information inden du melder dig til.

Naturbaseret forløb der fremmer sundhed

Arbejder du/I med behandling, træning og sundhedsfremme og mangler hjælp til at bringe uderummet mere i spil som et middel til at nå jeres mål så kontakt mig endelig.

Jeg er vant til at indgå i projekter med dette fokus og kan bidrage på forskellige niveauer; inspirator, facilitator og udøver.

Måske er vi mulige samarbejdspartner klik HER

 

Naturbaseret sundhedsforløb

Eksempel på et gruppeforløb

Gguidet meditation
Et bart træ i disen
Går stille på stranden langs vandet

En ramme der nærer det gode

Et naturbaseret sundhedsforløb skræddersyes ud fra målgruppens behov.

Forløbet danner ramme for at mødes med den samme gruppe mennesker flere gange i skoven. Det at komme ud har i sig selv en positiv indvirkning på vores sindstilstand. 

Programmer vil altid være bygget op omkring elementer, der via  studier inden for naturbaseret sundhedsfremme og terapi, har vist sig at have en positiv effekt på den mentale sundhed. 

Fokus

Jeg ser det som min vigtigste opgave er at skabe et trygt fælles rum, hvor hver enkelte deltagere får lov at være og give sig hen til at mærke og sanse og åbne muligheder for udvikling.

 

Kontakt mig gerne hvis du har et spørgsmål eller har et andet ønske Tel: 61676150

Inddragelse og ejerskab

Med sundhedsfaglig tilgang kan jeg undervise deltagerne gennem forløbet i hvordan nervesystemet fungerer og dets betydning for den mentale sundhed, følelser og adfærd.

Man vil som deltagere kunne blive godt bekendt med konkrete naturbaseret øvelser, der trækker fokuset ned i kroppen og derved fremmer gode muligheder for mental restitution.

Der kan rettes fokus på at deltagerne for mulighed for at udvikle nye kompetencer til at integrere naturen som et relevant sundhedsfremmende tiltag i deres egen hverdag og dermed have bedre forudsætninger for at anvende naturmiljøet som et redskab til egenomsorg efter endt forløb.

Naturen som en ressource

Det at bruge af naturen til restitution og sundhedsfremme er som sådan ikke noget nyt.

Vi mennesker har gennem årtusinder brugt naturen terapeutisk. Helt tilbage i oldtiden har man lavet terapeutiske haver og  i det 18 og 19 århundrede oprettede man sanatorier og kursteder i naturskønne områder. De fleste af os har oplevet positive effekter ved at komme ud og det er ikke uden grund.

Naturen rummer en masse elementer, der påvirker vores nervesystem, hjerne og krop positivitet.

Har du et spørgsmål er du velkomme til at skrive en besked til mig her

7 + 1 =

Se galleri

Ture med naturterapi