fbpx

Naturbaseret

Sundhedsforløb i naturen

Aktiver sanserne og styrk sundheden

Gruppeforløb i naturen

Naturbaseret forløb der fremmer sundhed

Vi mennesker er alle stærke af natur, men nogle perioder af livet kan vi være svækket. Her kan det for mange have en positiv effekt på krop og sind at opholde sig i naturens rummende miljø. Det er noget jeg elsker at støtte op om.

Jeg laver jævnligt forløb i samarbejde med andre der ønsker at tilbyde en specifik målgruppe, naturbaseret træning og sundhedsfremme. (Er du en mulig samarbejdspartner klik HER)

Når hold er åbne for alle, informerer jeg dette ud via nyhedsbreve og på sociale medier.

Naturbaseret sundhedsforløb
Velvære og mental trivsel

Mental Sundhed som basis for al sundhed

Når vi er fyldt op af ufrivillige svære livsomstændigheder og spekulationer påvirkes vores trivsel og mentale sundhed.

Det kan være svært at dæmpe kroppens fysiologiske stressreaktioner og står det på længe, kan vi føle os drænet for energi og have svære ved at fokusere og huske. Det er ubehagelige faktorer som har indvirkning på alle andre funktioner i hverdagen.

Jeg har en neurofysiologisk forståelse af at arbejde med sanser og nervesystemet som det basale grundlag for vores mental trivsel og naturen er her et fantastisk hjælpemiddel.

Et naturbaseret sundhedsforløb kan genskabe kontakten til kroppen, fremme ro og nærvær fremmer grundlaget for bedre egenomsorg.

Eksempel på et gruppeforløb

Gguidet meditation
Et bart træ i disen
Går stille på stranden langs vandet

En ramme der nærer det gode

Et naturbaseret sundhedsforløb skræddersyes ud fra målgruppens behov.

Forløbet danner ramme for at mødes med den samme gruppe mennesker flere gange i skoven. Det at komme ud har i sig selv en positiv indvirkning på vores sindstilstand. 

Programmer vil altid være bygget op omkring elementer, der via  studier inden for naturbaseret sundhedsfremme og terapi, har vist sig at have en positiv effekt på den mentale sundhed. 

Indhold

Gruppen guides gennem en række omhyggeligt udvalgte naturrum og vil undervejs blive introduceret til en række øvelser, der stimulerer nervesystemet til at slappe af, og der igennem åbnes sanserne sig yderligere for naturens positive effekter.

Min vigtigste opgave er at skabe et trygt fælles rum, hvor hver enkelte deltagere får lov at være og give sig hen til at mærke og sanse, uden dat opleve ydre krav.

Et forløb kan typisk strække sig over 5-8 gange af to timer

Kontakt mig gerne hvis du har et spørgsmål eller har et andet ønske Tel: 61676150

Inddragelse og ejerskab

Med sundhedsfaglig tilgang undervises deltagerne gennem forløbet i hvordan nervesystemet fungerer og dets betydning for den mentale sundhed, følelser og adfærd.

Man vil som deltagere blive godt bekendt med konkrete naturbaseret øvelser, der trækker fokuset ned i kroppen og derved fremmer gode muligheder for mental restitution.

Deltagerne vil ligeledes udvikle nye kompetencer til at integrere naturen som et relevant sundhedsfremmende tiltag i deres egen hverdag og dermed have bedre forudsætninger for at anvende naturmiljøet som et redskab til egenomsorg efter endt forløb.

Naturen som en ressource

Det at bruge af naturen til restitution og sundhedsfremme er som sådan ikke noget nyt.

Vi mennesker har gennem årtusinder brugt naturen terapeutisk. Helt tilbage i oldtiden har man lavet terapeutiske haver og  i det 18 og 19 århundrede oprettede man sanatorier og kursteder i naturskønne områder. De fleste af os har oplevet positive effekter ved at komme ud og det er ikke uden grund.

Naturen rummer en masse elementer, der påvirker vores nervesystem, hjerne og krop positivitet.

Har du et spørgsmål er du velkomme til at skrive en besked til mig her

15 + 15 =

Se galleri

Ture med naturterapi