fbpx

ET NATURLIGT FRIRUM

Fiskeri & bål
Hvad er naturterapi?

Et naturligt frirum

NÅR DU TØR MÆRKE HVAD NATUREN KAN GØRE FOR DIG

Inspiration og færdigheder til at bruge naturen og lystfiskeri terapeutiske som middel til at få mere overskud og ro i hverdagen.

Dette er et forløb vi tidligere har afholdt i Stærk af natur, men der er desævrre ikke tilstrækkelig deltagere grundlag til at vi kan fortsætte disse fantastiske ture.

Er du/I være en gruppe, organisation eller andet der er interesseret i at lave et lignende forløb med os, har vi det hele klar !

Tre timer i naturen

Fiskegrej stillet tillrådighed

Undervisning i fiskeri på dit niveau

Muligheder for at deltage i et par guidet nærværsøvelser

Et varmt måltid tilberedt over bål

Hygge omkring bålet

Te og kaffe

“Jeg synes det lød helt vildt spændende, at kunne dykke lidt ned i det med fiskeri. Det giver mig endnu flere muligheder for, at nyde naturen og finde ro inden i.”

“Jeg elsker bål og bålmad. Det at sidde rundt om bålet og lytte til bålet og se ind i flammerne, er ren terapi i sig selv. Der har været en dejlig afslappet atmosfære på turene. Afslapning – der stilles ingen krav til mig som deltager.”

Marianne Eeg

Kontakt mig for spørgsmål eller forsørgelse på lignende ture for din gruppe eller organisation. Tlf. 61676150 eller skriv i formularen her under:

11 + 2 =

Naturen som terapi

Fiskeri bringer dig tæt på naturen

Du beriges nogle særlig med gode timer i naturen. 

På disse ture arrangerer vi rammen for et naturligt frirum for dig, hvor fiskeri, og hyggen om bålet er midlet til at bringe ro i krop og sind, åbne alle sanser og derved komme helt tæt på naturen på en særlig sanselig måde. Sundhedsfremmende aspekter der de seneste år har fået større fokus.

Deltagere sidder afslappet ved bålet og nyder udsigten ud over havet

Naturen som terapeut

At disse ture ved vandet er et virkelig godt supplement i en proces, hvor du arbejder med at komme på fode igen fx efter en livsbegivenhed der har ændret din hverdag, sygemelding fra dit job, arbejdsløshed, sygdom eller andet der har slået dig ud af kurs.

Naturen, rolige og meningsfulde aktiviteter, samt hyggeligt uformelt fællesskab er de centrale elementer.

Vi ved, at det er vigtige ingredienser for at have det godt.

I en svær periode i livet, har vi mennesker tendens til at trække os, bevæge os mindre og komme mindre ud.

Tankerne kan fare konstruktivt rundt i hovedet og vi har svært ved at overskue ret meget. Fra et sådan punkt kan det være svært at ændre sin situation.

Tre timer, med tæt kontakt til vandet, udsigt med åbne vider og et roligt fællesskab opbygges energi, der giver der styrker dig i den situation som du er i.

Der er sørget for det praktiske men rammerne er meget frie.

Der er mulighed for fællesskab med andre men det er okay at trække sig, gå en tur op af stranden eller bare stå i sit eget selvskab og fiske. Der er ingen krav til at skulle indgå i gruppen på en bestemt måde. Det handler om at være tilstede.

Naturen, rammerne og aktiviteten er terapien i sig selv.

3 timer i naturen. Kom og mærk det – Det gør en forskel!

Mærk solen, vinden, vandet, blæsten, regnen, kulden.

Mærk varmen ved bålet, suppen og duften fra friskbrygget kaffe.

Få gang i alle sanserne og få sat tankerne på plads.

Fokuser på din stang, hjul og agn og føl kastet. 

Nicolai og Anja tænder bål på stranden og står klar med hvad der skal bruges af fiskeudstyret, lige til at låne. 

Overordnet program:

  • Turene ligger gerne om formiddagen fra 10-13 
  • Vi starter, for dem som har lyst, med en kort guidet øvelse med fokus på krop og sind bringes i ro og tilstedeværelsen i naturen styres.
  • Herefter tændes der bål på stranden. Her vil der være en tryg og hyggelig base med bålkaffe og et måltid mad.
  • Fiskestænger, fiskegrej og kyndig vejledning er til rådighed alt efter behov og du fisker med dine fiskekundskaber og i dit eget tempo.
  • Er overskuddet til at sidde og kigge på de andre fisker eller at trække sig lidt til en gåtur i skoven, er det det du gør.
  • Du er velkommen om du ingen fiskeerfaringer har eller om du er en gammel garvet fisker. 

 OBS: Det er lovkrav i Danmark at købe et fisketegn hos Fiskeristyrelsen for tilladelse til at fiske.

Man kan købe et dagskort eller årskort. Du kan vælge at få det købt inden turen eller vi kan hjælpe med det når vi mødes på dagen for turen.

“Det er nogle hyggelige dage, og kombinationen med fiskeri, bålkaffe og bålmad er fantastik. Man bliver gennem lidt øvelser mindet om, at sanse naturen og kroppen, være mere tilstede.

Jeg har kunnet se udviklingen af mit fiskeri over tid. Udviklet min kasteteknik og fået fyldt på med viden om fiskegrej og teknik. Nicolai deler gerne ud af sine erfaringer, og det foregår i det tempo man er klar til det.

Jeg har fået inspiration og mod til selv at tage på fisketure, og så har det været hyggeligt, at mødes med de andre og dele erfaringerne. Der har været mange gode snakke, ikke kun om fiskeri. Dejligt at møde andre med samme interesse for at være i naturen. 

 Det har været meget inspirerende.”

H. Tranholm

bålmad, lystfiskeri og hyggesnak

NICOLAI KJÆR

Faglig samarbejdspartner på disse ture

Nicolai har fisket siden han var en lille dreng og bruger i dag lystfiskeriet til koble af. Naturen har altid været et vigtigt element i Nicolais liv.

Med en hverdag som brandmand og familiefar, giver naturoplevelserne og frirummet ham et overskud, der kan mærkes i det daglige.

Nicolai elsker, at der er så mange aspekter i det at fiske og at man kan gribe det an, som man har lyst til. Både hardcore fiskenørdning eller ultimativ afslappelse.

Nicolai driver siden “NoHatNoFishing” på FB, hvor han engang imellem kommer med et tip eller to til lystfiskeriet, eller viser hvad han arbejder med af sysler omkring fiskeriet i sit lille værksted. Fx ideer til at lave egne blink. 

Nicolai er desuden uddannet TRiM Practioner, hvor han i en del af et team på en brandstation fører samtaler, hvis en kollega skulle have oplevet noget traumatisk. 

Nicolai Kjær
Se galleri

Fiskeri giver ro