fbpx

Naturterapi dækker over en bred vifte af aktiviteter og tilgange, der har det tilfælles at naturens bruges som ramme og middel til at fremme og styrke livskvaliteten.

Her under findes der ligeledes forskellige fokus og mål.

Jeg tager udgangspunkt i den naturterapeutisk tilgang, kaldet NATUR, KROP, PSYKE OG FÆLLESSKAB, som er udviklet af ViNatur.

Dette koncept ligger, sammen med mit ergoterapeutiske fagspeciale og passion for naturen, til grund for den måde vi i Stærk af natur opbygger vores ture og forløb.

Hvem har glæde af naturterapi

Med Naturterapi eksponeres du for særligt behagelige naturmiljøer med fokus på at være til stede og nyde omgivelserne. Det terapeutiske fokus ligger i at fremme ro, nærvær og hyggeligt fællesskab.

I Stærk af natur organiserer og planlægger vi nøje rammerne med særlig udvalgte naturrum og til formålet passende aktiviteter.

Det kan være klassiske, men rolige outdooraktiviteter eller konkrete øvelser, for kropsbevidsthed og åndedræt. Indhold mårettes efter at aktivitetere og stimulere sanserne mod at være mere modtagelig mod de positive effekter naturen har på os som menneske.

  • Søger du en lækker og nærværende naturoplevelse.
  • Har du en hverdag, hvor du har meget at se til og tingene kører hurtig?
  • Har du ofte mange tanker i hovedet, der er svære at få styr på og måske svært ved at sove?
  • Har du over længere tid belastet krop og sind. Er det begyndt at gå du over din trivsel, din energi og dit humør?
  • Er du i en svær periode i dit liv?

Så er Naturterapi måske noget for dig.

Med Naturterapi får du mulighed for at få klaret tankerne, genfinde ro og balance i kroppen, blodtrykket og stresshormonet kortisol sænkes, mens produktionen af dopamin og serotonin, et slags lykkehormon, stimuleres og humøret stiger.

Hvad giver det dig, at deltage på en naturterapeutisk tur eller forløb

Vi udbyder løbende enkelte ture med lidt forskelligt indhold og lokation, hvor du mærker den særlige sanselige og rolige stemning i naturen. Du har her mulighed for at møde andre der finder naturen lige så fantastisk og givende som dig og du får snuset til, hvad naturen kan når vi har skabt rammerne og du blot skal møde op.

Efter et forløb med naturterapi hos Stærk af Natur vil du have tilegnet dig redskaber, der efterfølgende kan bruges på egen hånd til at bevare den indre ro og balance, for eksempel til stressforebyggelse eller stresshåndtering.

Turene udbydes også til grupper ønsker en fælles oplevelse med Naturterapi. Kontakt os blot og vi tilpasser en tur lige til jer.

Naturterapi giver dig:

  • Et godt afsæt til at bringe fornyet energi ind i din hverdag.
  • Et godt afsæt til forandring mod aktivt, at forbedre egen mental sundhed og trivsel.

Tv2 lavede i 2018 sammen med ViNatur en lille programserie med 4 unge mennesker, der i deres hverdag oplevede et alamerende højt stressniveau.

Udsendelsen hedder “Findes løsningen på stress i naturen” og giver et meget god indblik i tanker og metoder der ligger tilgrund for den måde vi i Stærk af natur bruger naturen terapeutisk.

Se udsendelsen her: Findesløsningen på stress i naturen